malanu@hallinsmaleri.se

036 - 12 82 18

Tvättning

En av de viktigaste funktioner innan målning!

Har färgerna blivit sämre?

Man kollar tester och googlar på dom bästa färgerna, men om man tänker efter, så växer det mögel överallt, oavsett om det gäller en målad yta eller något annat. Mögel växer på plåt, betong, färg, trä, puts, och så vidare.

Varmare klimat i kombination med utsläpp

Vi har fått ett varmare klimat men industrier och bilar har faktiskt mindre utsläpp än förut. Detta ger påväxt som mossa, alger, lav och svamp. Sen finns det givetvis bättre och sämre färger, inget snack om det.

Vad kan man göra för att minska påväxten?

3 gyllene regler:

.01

Näring

Underhållstvätta regelbundet, det är sällan målning behövs om det bara är smutsigt. Du lackar ju inte om bilen så ofta, men tvättar den och kanske tom vaxar den regelbundet.
Tänk då efter på hur mycket din bil kostar och jämför med värdet på din fastighet.

.02

Fukt

Se till att hålla borta fukt, stående vatten mm, panelbrädor kanske kan snedskäras, plåt arbeten. Tänk på att mögel kan inte föröka sig där det är torrt.

.03

Solljus

Buskar och träd som växer nära fasaden och skuggar, kan man beskära eller flytta.

Hur tvättar Ni på Hallins Måleriservice?

Traditionell tvättning med hetvatten (30c-100c beroende på yta) med lågt tryck i kombination med kemikalier enligt våra färgleverantörens rekommendationer.
Hetvatten gör att vi dels använder mindre vatten och får en extremt ren yta, samt att med lågt tryck skjuter vi inte in vatten i fasaden. Hetvattnet dunstar dessutom snabbare från ytan.

Ultrarent vatten

Kan löna sig om man inte skall måla utan endast underhållstvättar

Ultrarent vatten fås genom att man filtrerar vattnet i fina filter och sedan avjoniserar det, och då får vattnet andra egenskaper än det hade tidigare. Vattnet, som strävar efter att återta sitt tidigare tillstånd, blir effektivare för att lösa smutsens bindning mot ytan.

Skonsam rengöring, Ultra rent vatten fungerar som algmedel och motverkar påväxt, inga kemikalier behövs. Dessutom alldeles utmärkt att passa på att ta fönster, då det inte lämnar någon film, streck eller vattenfläckar efter sig.

Björnebergsvägen 3, 553 12 Jönköping

036 - 12 82 18