malanu@hallinsmaleri.se

Björnebergsvägen 3, 553 12 Jönköping

036 - 12 82 18

Fönsterrenovering/Energiglas

Husets fönster ger ”utsikter” till att spara energi. 

Det är nog inte många som i första hand ser fönstermålning som ett sätt att spara energi. För de flesta innebär fönsterunderhåll att skrapa och måla fönsterkarmar och fönsterbågar och kitta om fönster. 

Den som tänker fönster och energi tänker nog ”Fönsterbyte”. 

Men det finns ett bättre alternativ som är hållbart, miljövänligare samt billigare och som sparar lika mycket energi: Fönsterrenovering med energiglas! 

Cirka 80% av hus byggda mellan 1930 – 1970-talet är utrustade med äldre standardfönster med kopplade bågar. Dessa har normalt dålig värmeisoleringsförmåga. 

Ett sätt är därför att förbättra fönstren med hjälp av energiglas. Fönstrets isoleringsförmåga fördubblas. Varje grad du sänker innetemperaturen sparar ca 5% av uppvärmningskostnaden. 

 

 

Byta eller renovera?

I nästan varje situation lönar det sig att renovera gamla fönster och montera energiglas. Kostnaden för detta är ungefär hälften mot att byta till helt nya ”energifönster”. 

Fönstermålning och byte till energiglas kan utföras året runt. Vi använder oss av sk isolerade Fönsterparaplyer när vi utfört arbeten.

OBS! Är både karm och båge genomgående dåliga på ett stort antal fönster bör man ändå överväga att byta till nya fönster. 

Kontakta oss på Hallins Måleriservice för en konsultation.

 

Björnebergsvägen 3, 553 12 Jönköping

036 - 12 82 18